Mens en Waarheid

Inleiding
De naam van deze site ‘Mens en Waarheid’ is gekozen vanuit een diep innerlijk besef dat de mens zoveel meer is dan we op dit moment denken te zijn. De intentie erachter is om eigen ervaringen en inzichten aan te bieden om op een andere manier naar de bestaande werkelijkheid te kunnen gaan kijken dan we tot nu toe gewend zijn. Dat we mogen leren ‘in-zien’ wat de werkelijk betekenis is van het begrip waarheid.

Gelaagde Waarheid
Het wordt steeds duidelijker dat de waarheid relatief is en vaak meerdere lagen kent. Het kunnen waarnemen van deze lagen hangt af van je intentie, geduld en bewuste aandacht. Als we deze manier van kijken kunnen aanvaarden, zullen we diepere lagen gaan zien en voelen in de bestaande werkelijkheid. Als je met ‘deze bril op’, de heilige boeken van de mensheid gaat lezen, de woorden van veel mystici tot je neemt, als je zo gaat kijken naar de wetenschappelijke uitdagingen van deze tijd, naar de financiële crisis e.d., dan zal er grotere wereld voor je open gaan. Dan zal er iets in jou zich ontvouwen waarvan je van binnenuit weet dat het ‘waar is’. Als je dit bij jezelf toestaat en voorbij je verstand durft te gaan, zal deze nieuwe gewaarwording jouw waarheid worden.
Je verstand zal je mogelijk zeggen dat dit niet kan, maar je gevoel zou wel eens ‘ja’ kunnen zeggen.

Je wereld zal nooit meer dezelfde zijn want onze innerlijke houding is veranderd. Je kijkt met meer aandacht naar de wereld. En als je met meer aandacht kijkt, ga je zien. Wie met aandacht hoort, gaat luisteren. En wie werkelijk met innerlijke aandacht ziet en luistert, is in staat veel meer waar te nemen van de bestaande werkelijkheid. Wonderen zijn het resultaat van innerlijk luisteren. Wie oren heeft, die luistert werkelijk!

Herken wat in je blikveld is,
en dat wat voor je verborgen is
zal duidelijk voor je worden.
(Nag Hammadi geschrift)