Hooggevoelig zijn in de huidige westerse samenleving kan behoorlijk pittig zijn. De vele eisen die gesteld worden, de economische ontwikkelingen, je eigen ruimte innemen binnen relaties en gezin, het drukke verkeer, straling… Ga als hooggevoelige maar eens een DVDtje kopen bij de Mediamarkt!

De meeste mensen zijn afwisselend ‘zender’ en ‘ontvanger’, maar een hooggevoelige is meer als ‘ontvanger’ afgesteld. Dat maakt je als hooggevoelige niet beter of slechter, maar je bent wel een beetje ànders. Hooggevoeligheid is dus geen kwaal; het is een karaktereigenschap. HSP is ook geen modeverschijnsel; hooggevoelige mensen zijn er altijd al geweest!

Hooggevoeligheid kan een probleem worden als je gedwongen wordt je ware aard te onderdrukken. Dan raken sensitieve mensen in de knel. Ze vergeten wat hun kwaliteiten zijn en kunnen zich niet meer voldoende inzetten. En dat is heel jammer, want de eigenschappen van een hooggevoelige zijn zeer belangrijk voor de maatschappij. Invoelen, inschatten, meevoelen of diep voelen zijn eigenschappen waar ook de huidige maatschappij enorm behoefte aan heeft.

Graag helpen wij je bij het vinden van meer balans en bewustwording in het dagelijks leven. En misschien kun je dan je hooggevoeligheid wat meer als een gave gaan zien!